Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Televízna moderátorka chránila štúdio so zbraňou v ruke
Zdielať na

Televízna moderátorka chránila štúdio so zbraňou v ruke

V Lýbii to opäť vrie. V niektorých častiach lýbijskej metropoly Tripolis vypukli v sobotu v noci spontánne demonštrácie a povstanie proti režimu Muammara Kaddáfiho. Povstalci dobyli susednú Zavíju a v hlavnom meste je počuť streľba.

Zubami, nechtami a so zbraňou v ruke chce chrániť televíziu aj tamojšia moderátorka správ tamojšej televízie al-Libiyah. "S touto zbraňou v ruke dnes umriem alebo zabije. Nebudete mať žiadny televízny kanál. Ani al-Lybiyah, ani Jamahiriyah, ani žiadny iný. Všetci v televízii sme ozbrojení a budeme ju chrániť. Sme ochotní sa stať mučeníkmi," povedala moderátorka. Pozrite si video.

Občianska vojna v Líbyi sa v sobotu večer dostala do záverečnej fázy, keď povstalci prvýkrát zaútočili priamo na Tripolis, ktorý zostáva poslednou baštou režimu na čele s Muammarom Kaddáfím. Zahraničné agentúry informovali o intenzívnej paľbe a výbuchoch vo viacerých častiach hlavného mesta. 

Predseda povstaleckej Dočasnej národnej rady Mustafá Abd al-Džalíl v rozhovore pre televízny kanál al-Džazíra potvrdil spustenie spoločnej operácie v Tripolise, hovorca tamojšej vlády Mússa Ibráhím však počas vystúpenia v štátnej televízii vyhlásil, že Kaddáfího silám sa podarilo útok odraziť v priebehu pol hodiny.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy