Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kaddáfí sfanatizoval svojich prívržencov. Pozrite sa...
Zdielať na
Zahraničie

Kaddáfí sfanatizoval svojich prívržencov. Pozrite sa...

Líbyu budú mať na muške až dovtedy, kým Muammar Kaddáffí neodstúpi. Dohodli sa na tom lídri Veľkej Británie, USA a Francúzska. Samotný diktátor na toto vyhlásenie reagoval opäť veľkolepou propagandou. Plný energie sa popreháňal po uliciach Tripolisu. A davy ho nasledovali...

Spoločné vyhlásenie zo schôdzky Baracka Obamu, Davida Camerona a Nicolasa Sarkozyho prichádza len pár hodín po tom, ako sa na verejnosti objavili NAJNOVŠIE ZÁBERY na líbyjského vodcu v uliciach Tripolisu:

Na videu vidieť Kaddáffího ako si podáva ruky so svojimi prívržencami. Na očiach má nasadené čierne slnečné okuliare a na hlave jeho obľúbený safari-klobúk. Diktátor sa rozhodol pre propagačnú jazdu aj napriek tomu, že v tom čase spojenci intenzívne bombardovali metropolu Líbye.

Na výzvu svetových lídrov už zareagovala dcéra Kaddáffího Ajša. Prípadné odstúpenie líbyjského vodcu by bolo podľa nej urážkou celého líbyjského ľudu.

Kaddáffího dcéra Ajša: "Hovoriť o Kaddáfího rezignácii je ponížením všetkých Líbyjčanov."

Spojenecké sily NATO sa podľa Kaddáfího dcéry snažia zabiť jej otca a zakrývajú to ochranou civilistov.

Ajša Kaddáfiová je profesorkou práva. Bola členkou právnického tímu bývalého irackého diktátora Saddáma Husajna potom, čo ho zosadili z funkcie po invázii v roku 2003.

Kaddáfiho stúpenec so zbraňou priloženou k hleve

REUTERS

Kaddáfího jednotky

SITA

isifa

Kaddáffí sa preháňa na aute v uliciach Tripolisu

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy