Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vrah Breivik pred súdom, na samotke ešte ostane
Zdielať na

Vrah Breivik pred súdom, na samotke ešte ostane

Anders Behring Breivik po druhýkrát predstúpil pred súd v Osle. Ten rozhodol, že po uplynutí štyroch týždňov ostane naďalej na samotke. Vysielali sme naživo vysielanie agentúry Reuters zo súdnej siene.

Nórsky súd 25. júla rozhodol, že 32-ročný páchateľ útokov, ktoré si vyžiadali 77 ľudských životov, strávi vo vyšetrovacej väzbe osem týždňov, celý čas v úplnej izolácii. Vyšetrovacia väzba, ktorá má trvať do 26. septembra, môže byť ešte predĺžená.

V pondelok uplynie presne mesiac od masových vrážd. Celé Nórsko si chce počas najbližšieho víkendu tieto smutné udalosti pripomenúť. V piatok navštívili ostrov Utoya rodiny obetí. Verejnosť sa toho zúčastniť nemohla.

Policajti vo štvrtok (18. augusta 2011) potvrdili, že Breivik im počas útoku dvakrát volal. Prvýkrát to bolo 26 minút predtým, ako si po neho prišla na ostrov Utoya zásahová jednotka Delta. Druhýkrát to bolo minútu pred jeho zadržaním. Počas telefonátov sa strelec plne sústredil a nikoho nezabíjal.

Breivik sa k útokom v Osle ako aj vraždám na ostrove Utoya, ktoré spáchal 22. júla, priznal. Momentálne je vo väzbe a čaká na proces.

Anders Behring Breivik_súd_príchod_Nórsko

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy