Jasno
15°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
EXKLUZÍVNY ROZHOVOR: Toto spájalo Breivika so Slovákmi
Zdielať na

EXKLUZÍVNY ROZHOVOR: Toto spájalo Breivika so Slovákmi

Slovenka, ktorej napísal nórsky terorista Anders Breivik, televízii JOJ poskytla exkluzívny rozhovor. Bojí sa, že jej táto udalosť môže negatívne ovplyvniť život. Odkedy unikol na verejnosť zoznam jeho adresátov, nemá pokoj ani ona... Podarilo sa nám tiež zistiť, čo pravdepodobne dostalo adresy Slovákov do Breivikovho zoznamu...

"Otvorené ústa, otvorené oči dokorán a proste nechápala som tomu," komentuje mladá Slovenka z Bratislavy moment, kedy si na maili našla manifest nórskeho vraha. Podobne však reagovali aj ďalší nami oslovení Breivikoví adresáti. "Mám aj určitý strach, že sa niekto niekde preriekne, že niečo zverejní o mne."

V prvom rade však majú všetci oslovení Slováci niečo spoločné. Odsudzujú, čo Breivik v Osle a na ostrove Utoya spravil. A extrémizmus sa ich podľa vlastných slov netýka. Je tu však aj ďalšia vec. Stop Islamisation of Europe. To je totiž názov skupiny na sociálnej sieti Facebook. Podľa našich zistení sa práve tu prihlásili Breivikoví adresáti zo Slovenska.

"Ja som to tam prvýkrát olajkoval, tak sa mi zdalo, že je to jeden z najaktívnejších členov. On mi vlastne napísal iba to, že verejne som prejavil svoj názor a že je rád, že sú takí ľudia, čo názor dali verejne najavo," priznal nám aj muž z východného Slovenska. Nór si nielen jeho adresu odložil a tak sa manifest dostal aj na Slovensko.

Naše tajné služby ani iné orgány zatiaľ nekonajú...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy