Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Breivikov právnik: Najhorším trestom je psychiatria
Zdielať na

Breivikov právnik: Najhorším trestom je psychiatria

Právnik masového vraha Andersa Breivika tvrdí, že najhorším trestom by pre jeho klienta bolo umiestnenie na psychiatrickú liečebňu. Tá totiž nezapadá do obrazu sveta, ktorý si vytvoril.

Breivikov právny zástupca Geir Lippestad sa pre piatkové vydanie ruského denníka Izvestia vyjadril, že liečba na psychiatrii by bola preňho najhoršia. "Psychiatrická liečebňa nezapadá do jeho obrazu sveta, ktorý si vytvoril vo svojej hlave," uviedol právnik masového vraha.

SITA

Lippestad tvrdí, že Breivik vidí sám seba ako "rytiera, ktorý vyzval celý svet a celú demokratickú spoločnosť a preto ak by skončil vo väzení, jednoducho by sa videl ako väzeň sveta". Psychiatrická liečebňa však nazapadá do jeho sveta. Podľa právnika by tak pobyt v izolácii bol oveľa väčším trestom ako odsúdenie na doživotie vo väzení.

Breivik tesne pred beštiálnym činom poslal e-mailom svoj 1500-stranový manifest aj niektorým Slovákom. Televízii JOJ sa podarilo nakrútiť s jednou zo Sloveniek exkluzívny rozhovor. Viac sa dozviete tu.

Tragédia v Nórsku odkrýva niekedy až absurdné momenty. Masový vrah Anders Breivik totiž tvrdí, že počas masakra na ostrove Utöya telefonoval na políciu. Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy