Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Začalo sa zúčtovanie, polícia vo veľkom zatýka
Zdielať na

Začalo sa zúčtovanie, polícia vo veľkom zatýka

Polícia začala vo štvrtok prehľadávať domy v Londýne a hľadať osoby, ktoré sa zúčastnili na nočných výtržnostiach v hlavnom meste Británie. Podľa predstaviteľa Scotland Yardu už vydali 100 zatykačov.

Steve Kavanagh povedal, že zvýšená prítomnosť polície v uliciach Londýna a v ďalších anglických mestách zabránila násilnostiam počas piatej noci. "Dnes zavčas rána sme začali klopať na dvere a zatýkať ľudí. Budeme zatýkať zlodejov, lupičov a výtržníkov, tých ľudí, čo spôsobili obavy a kriminálne činy v našich komunitách," povedal Kavanagh a dodal: "Máme viac ako 100 zatykačov, ktoré budeme v nastávajúcich hodinách a dňoch spracovávať. "

Metropolitná polícia zatkla doteraz v Londýne 888 osôb v súvislosti s násilnosťami, výtržnosťami a rabovaním a 371 osôb obvinila. V ďalších anglických mestách zatkli viac ako 300 ľudí.

Násilnosti vypukli v Londýne v sobotu a rozšírili sa aj do ďalších metropol ako Manchester, Liverpool, Notingham alebo Birmingham. Britský premiér David Cameron vyhlásil, že každý, koho usvedčia z násilného správania, pôjde do väzenia. Miestne súdy už v plnom prúde riešia prípady zadržaných.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy