Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Napadnutý Slovák v Londýne: Mal som strach!
Zdielať na

Napadnutý Slovák v Londýne: Mal som strach!

Násilnosti v anglickej metropole si už vyžiadali prvú obeť. V nemocnici zomrel 26-ročný muž. Muža našli v štvrti Croydon postreleného v aute. Výtržnosti zažil na vlastnej koži aj 31-ročný Slovák Radek pracujúci v Londýne. Pozrite si celé jeho svedectvo.

Polícia zatiaľ podrobnosti k prípadu neuviedla. Isté však je, že doposiaľ bolo následkom násilností zranených 44 policajtov a 14 civilistov. Medzi nimi je aj 60-ročný muž, ktorý utrpel vážne poranenia hlavy.

Násilnosti vypukli v nedeľu v noci a postupne sa rozšírili aj do ďalších miest. Britský premiér David Cameron po dnešnom zasadnutí krízového štábu ohlásil masívne nasadenie policajných síl. Vo štvrtok by sa mal mimoriadne stretnúť britský parlament.

Peklo na vlastnej koži prežil aj 31-ročný Slovák Radek, ktorý v Londýne pracuje ako manažér jedného z hypermarketov. Vyčíňanie vandalov ho zastihlo počas nočnej zmeny v práci. Výtržníci prekonali kovové zábrany, rozbili výklad a dostali sa do priestorov obchodu.

"Boli to zamaskovaní mladí muži vo veku tak 20, maximálne 25 rokov. Ničili všetko, čo im prišlo pod ruky. Dostali sa aj k priehradkám z pokladní. V nich ale peniaze neboli," opisuje nepríjemné udalosti Radek. "Keďže som bol v obleku, dovtípili sa, že som manažér a chceli, aby som im otvoril trezor. Keď som im povedal, že kľúč, ktorý na to potrebujem, je na druhej strane obchodu, udreli ma do tváre. Boli už dosť nervózni, dostali totiž echo, že sa blíži polícia. Vzápätí z nášho obchodu ušli."

Údery do tváre uštedrili výtržníci aj dvom Radkovým kolegom. Tí sa totiž mobilmi snažili zavolať políciu. "Áno, mal som strach!," priznáva Radek a vysvetľuje: "My sme nevedeli, či nie sú ozbrojení, či nemajú nože alebo strelné zbrane. Londýn nie je momentálne, najmä vo večerných a nočných hodinách, bezpečným mestom. Slovákom neodporúčam, aby sem teraz cestovali."

Londýn_požiar_oheň_budova v plameňoch

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy