Jasno
19°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Tragický útok zvieraťa: Samica losa zabila muža, ktorý fotil jej mláďatá
Zdielať na

Tragický útok zvieraťa: Samica losa zabila muža, ktorý fotil jej mláďatá

Zdroj: TASR

ANCHORAGE / Samica losa zabila na Aljaške muža, ktorý sa pokúšal fotografovať jej mláďatá.

Dvojica mužov sa vypravila na vychádzku neďaleko ich domu v meste Homer na juhu Aljašky. Počas cesty objavili samicu losa s dvoma mláďatami a jeden z mužov (70) sa pokúsil čerstvo narodené mláďatá fotografovať. Zviera na muža však zaútočilo a spôsobilo mu zranenia nezlúčiteľné so životom. Jeho telo bolo následne prevezené na pitvu, aby sa zistila presná príčina úmrtia. Druhý muž vyviazol bez zranení, uviedla stanica CNN.

Obyvatelia neskrývajú strach

Syn zosnulého sa aktuálne snaží presvedčiť tamojších obyvateľov, že samica iba chránila mláďatá, čo je dôvodom, pre ktorý nie je nutné organizovať jej odstrel. "Ten los je v tom zjavne nevine. Susedom, ktorí majú obavy, hovorím, prestaňte primitívne špargľovať zbraňami. Nie je nutné, aby matka tých kopytníkov zomrela. Iba chránila svojich potomkov," napísal vo vyhlásení. Dodal, že jeho otec bol skúseným znalcom prírody, no napriek tomu ho stretnutie so zvieraťom zaskočilo.

Podľa miestnej správy môžu samice losa vážiť viac ako 350 kilogramov a dorastať do výšky vyše ako 180 centimetrov. Ak pri sebe majú mláďatá, môžu zaútočiť na človeka, ktorý sa k nim priblíži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy