Jasno
20°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Dovolenka s tragickým koncom: Na známom ostrove sa zrútila terasa
Zdielať na

Dovolenka s tragickým koncom: Na známom ostrove sa zrútila terasa

PALMA / Najmenej štyria ľudia prišli o život a šestnásť ďalších utrpelo zranenia pri zrútení časti budovy dvojposchodovej reštaurácie na prímorskej promenáde pri meste Palma, metropole španielskeho ostrova Malorka. Sedem zranených je vo veľmi vážnom a deväť ďalších vo vážnom stave.

Príčina nešťastia je dosiaľ neznáma

Pri zrútení terasy baru na Malorke zomreli dve mladé nemecké turistky a dvaja zamestnanci baru - 23-ročná Španielka a 44-ročný Senegalec a zranení pochádzajú z Holadnska, uviedla polícia. Zranených previezli do viacerých nemocníc v ostrovnej metropole PalmaK incidentu došlo približne o 20.30 h v reštaurácii Medusa Beach Club, kde sa zrútila terasa na prvom poschodí. Príčina nešťastia dosiaľ nie je známa, úrady však považujú za nateraz najpravdepodobnejšie, že k zrúteniu došlo z dôvodu preťaženia. Zrútená budova bola podľa miestnych obyvateľov nedávno rekonštruovaná.

Záchranári sa ešte v noci obávali, že v troskách by mohli objaviť ďalších ľudí. Okoloidúcich preto žiadali o zachovávanie ticha, aby počuli prípadných preživších. Španielske médiá vrátane denníka El País najskôr informovali o štyroch mŕtvych a 27 zranených, neskôr však počet zranených znížili. Španielsky premiér Pedro Sánchez vyjadril sústrasť rodinám obetí. Informoval, že je v kontakte s miestnymi predstaviteľmi a že španielska vláda je pripravená na ostrov vyslať potrebnú pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy