Jasno
20°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Tragédia na cestách: Muža bez reflexných prvkov zrazilo auto
Zdielať na

Tragédia na cestách: Muža bez reflexných prvkov zrazilo auto

SENEC / V noci na piatok 24. mája došlo medzi Bernolákovom a Novou Dedinkou k tragickej dopravnej nehode. Informuje o tom Polícia Bratislavského kraja na svojich sociálnych sieťach.

​Polícia pripomína dôležitosť reflexných prvkov

​V noci okolo 22.30 hod. boli seneckí policajti vyslaní k dopravnej nehode. Z doterajších informácii vyplýva, že 47-roná vodička v neskorých hodinách predbiehala auto, ktoré išlo pred ňou. Po ľavej krajnici cesty išiel v tom čase 37-ročný chodec, do ktorého vodička narazila. "Chodec, ktorý bol oblečený v tmavom oblečení a bol bez reflexných prvkov, utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom," informovala Polícia Bratislavského kraja na svojich sociálnych sieťach.

V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Presné príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania. Polícia Bratislavského kraja na svojich sociálnych sieťach pripomenula chodcom, aké dôležité je používať reflexné prvky a pripomenuli aj Zákon o cestnej premávke: "Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.“

Súvisiace články

Najčítanejšie správy