Jasno
19°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Dráma na MS: Muž sa pri štadióne prechádzal so zbraňou v ruke
Zdielať na

Dráma na MS: Muž sa pri štadióne prechádzal so zbraňou v ruke

OSTRAVA / Svetový šampionát v hokeji má za sebou skupinovú fázu. A policajti mali plné ruky nielen s falošnými vstupenkami, ale i so stratenými deťmi. V čase, keď na štadióne hrala naša reprezentácia, polícia dokonca zatýkala.

Airsoftovú zbraň si niesol od kamaráta

Do pozoru sa dali policajné jednotky pri Ostrava aréne, keď sa muž pohyboval so zbraňou podobnou zbrani KalašnikovaMuž prechádzal v bezprostrednej blízkosti arény s dlhou palnou zbraňou. Policajti okamžite zasiahli. "Blízko haly a to, keď mladík niesol dlhú strelnú zbraň. Policajti ju okamžite spacifikovali. Zbraň aj mladíka zaistil," informovala hovorkyňa Polície Ostrava Pavla Jiroušková. Skončil v putách na služobne, kde policajtom priznal, že puška nie je na ostré náboje, že je to airsoftová zbraň. "Mladík nám uviedol, že sa jedná o airsoftovú zbraň, a že si ju nesie od kamaráta," dodala Jiroušková.

Počas šampionátu hľadali aj deti

Policajti dôrazne varujú pred viditeľným nosením akejkoľvek zbrane na verejnosti. Vziať si k aréne obsluhovanej policajtami kvôli akejkoľvek, hoci potenciálnej hrozbe teroristického útoku, ide podľa policajtov o absolútnu nezodpovednosť. "Airsoftové zbrane možno ľahko zameniť za skutočné, a teda môžu vyvolať paniku, môžu vyvolať u ľudí obavu o život a zdravie a môžu byť brané ako reálna hrozba," uviedla Jiroušková. Ostravskí policajti sa museli zmeniť aj na úspešných hľadačov našich malých ratolestí. V tomto prípade ešte ani nie školou povinné deti sa stratili mamičke, ktorá sa rozrušená obrátila na policajtov. Tí spustili pátranie a zapojili do nej aj štvorkolku. "V priebehu šampionátu sme vypátrali niekoľko osôb, okrem iného dve ani nie školou povinné deti, ktoré sme odovzdali šťastnej mamičke," ukončila Jiroušková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy