Skoro jasno
26°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Český prezident Petr Pavel sa zranil pri jazde na motocykli
Zdielať na

Český prezident Petr Pavel sa zranil pri jazde na motocykli

Zdroj: TASR

PRAHA / Prezident ČR Petr Pavel sa zranil pri jazde na motorke. Jeho zranenia nie sú vážne, vyžiadajú si však krátke pozorovanie v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Prahe, informuje TASR s odvolaním sa na štvrtkové oznámenie kancelárie prezidenta ČR na sociálnej sieti X.

Kancelária uviedla, že viac informácií zverejní, keď budú k dispozícii. "Môžem potvrdiť, že sme pána prezidenta prijali, ošetrili a hospitalizovali z dôvodu observácie. Nejde o vážne zranenie," uviedla hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke.​ Polícia na sociálnej sieti neskôr napísala, že prezident sa zranil na športovom okruhu. "K zraneniu nedošlo na pozemnej komunikácii, ale na uzavretom športovom okruhu a z tohto dôvodu vec nevyšetrujeme ako dopravnú nehodu," napísali na sieti X.

Viacerí politici vrátane premiéra Petra Fialu zaželali hlave štátu skoré uzdravenie. Prezident Pavel má dlhoročný pozitívny vzťah k motocyklom a doma ich má niekoľko, napísal vlani v máji spravodajský server iDnes.cz. Najčastejšie jazdí na motocykli značky BMW model R1250GS, dodal server.

Pavla vlani v auguste zachytili na videozáznam, keď počas jazdy na motorke nemal prilbu. Stalo sa to v mestečku Rtyně v Podkokoří v Královohradeckom kraji. Video vtedy zverejnila stanica CNN Prima News. Pavel sa za to ospravedlnil a dodal, že to bola z jeho strany hlúposť.

"Vnímam svoje pochybenie a za zjavný dopravný priestupok sa ospravedlňujem," napísal na sociálnu sieť X český prezident. Dodal, že pri jazde na motorke dodržiava bezpečnostné opatrenia celý život. Svoje konanie vysvetlil tým, že išiel dohustiť pneumatiky na neďalekú čerpaciu stanicu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy