Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zo staveniska bude moderná nemocnica: Mesto na východe čaká hektické obdobie
Zdielať na

Zo staveniska bude moderná nemocnica: Mesto na východe čaká hektické obdobie

PREŠOV / Plán novej vojenskej nemocnice začína mať prvé reálne kontúry. V prešovskej nemocnici sa začalo veľké sťahovanie štyroch oddelení. Súvisí to s prípravou budúceho staveniska novej nemocnice. Pre pacientov aj personál sa začína obdobie nepohodlia a veľkej trpezlivosti. Na jeho konci ale kompetentní sľubujú modernú nemocnicu, ktorá bude slúžiť širokej verejnosti.

​Na záberoch vo videu môžete vidieť, ako to aktuálne vyzerá v nemocnici po tom, ako prešla pod ministerstvo obrany. Nasledujúce dva týždne sa presunú niektoré oddelenia po dlhých rokoch do iných budov. Sťahovanie sa začalo za plnej prevádzky nemocnice. A takto to má byť aj pri výstavbe. Stará budova geriatrického pavilónu pôjde k zemi.

"Chcem požiadať všetkých obyvateľov o trpezlivosť, lebo na konci tohto diskomfortu je budova krásnej novej nemocnice," oznámil Juraj Smatana, riaditeľ Fakultnej nemocnice J.A. Reimana Prešov"Chceme, aby to bola kvalitná, dobrá, efektívna nemocnica," doplnil minister obrany Robert Kaliňák.

Pacientov čaká veľké sťahovanie oddelení

Ešte vo štvrtok 23. mája prichádzali pacienti na očné oddelenie do geriatrického pavilónu. Už čoskoro sa oddelenie presunie do pavilónu číslo jeden. Odtiaľ sa gynekologické oddelenie presťahuje do pavilónu číslo dva, čiže do starého monobloku. Oddelenie geriatrie sa presťahuje do nového monobloku. A do budovy geriatrie presunú infekčné oddelenie.

Navigovať pacientov budú aj informačné tabule v areáli nemocnice ale aj na budovách, ktoré sú viditeľne očíslované.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy