Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Medveď napadol hubára. Muž pri sebaobrane použil zbraň
Zdielať na

Medveď napadol hubára. Muž pri sebaobrane použil zbraň

Zdroj: ISIFA, ilustračné

STRÁŇAVY / Ďalší útok medveďom. Nad obcou Stráňavy v okrese Žilina zviera napadlo muža, ktorý sa nachádzal mimo turistického chodníka. Útok sa odohral približne o 11.00 h.

Muž sa pohyboval v hustom lesnom poraste, kde hľadal huby. Na útok reagoval pohotovo a krátkou guľovou zbraňou na medveďa vystrelil. Muž zranený nebol.

Členovia zásahového tímu Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky po obhliadke lokality, miestnymi nazývanou Múzeum, potvrdili pobytové znaky medveďa a v spolupráci s členmi miestnych poľovníckych združení a v úzkej súčinnosti s políciou postreleného medveďa do večerných hodín dohľadávali.

Medveď zaútočil aj na poľovníkov

Počas zásahu medveď zaútočil aj na prítomných poľovníkov, ktorí boli taktiež nútení použiť strelnú zbraň. Pomáhali aj psy. "Postrelený medveď môže byť pre miestnych obyvateľov a návštevníkov nebezpečný, preto boli o situácii upovedomení aj zástupcovia okolitých obcí Stráňavy a Višňové. Výzva bola sprostredkovaná aj prostredníctvom miestneho rozhlasu," priblížila ŠOP SR.

Ochranári vyzývajú širšiu verejnosť a prípadných návštevníkov, aby sa v týchto dňoch lokalite vyhýbali.
Zásahový tím ŠOP SR v tomto období upozorňuje na zvýšené riziko stretu s medveďmi, ktoré práve v marci a apríli vychádzajú z brlohov a vodiace medvedice vyvádzajú von svoje mláďatá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy