Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kampaň na turistike: Kandidáti spomínali vlastenectvo a priateľstvo s Čechmi
Zdielať na

Kampaň na turistike: Kandidáti spomínali vlastenectvo a priateľstvo s Čechmi

Google News Button Sledovať správy

BREZOVÁ POD BRADLOM/VEĽKÁ JAVORINA / Už o týždeň spoznáme nového slovenského prezidenta. Ivan Korčok a ani Peter Pellegrini v sobotu v kampani nezaháľali a zorganizovali veľmi podobné akcie. Turistiku asi 40 kilometrov od seba.

Ivan Korčok si vybral Štefánikovu Mohylu

Obaja kandidáti dnes pokračovali v kampani a zorganizovali veľmi podobné akcie - turistiku asi 40 kilometrov od seba. Ivan Korčok sa vybral na Štefánikovu Mohylu na Bradle. Časť priaznivcov ho sprevádzala už z parkoviska, väčšia časť, niekoľko sto ľudí ho čakalo priamo tam. Prejav si prišla vypočuť aj jeho manželka a niekoľko opozičných politikov.

Peter Pellgrini zamieril na Kopanice

Aj kandidát na prezidenta Peter Pellegrini strávil Veľkonočnú sobotu so svojimi voličmi. Z rodnej Banskej Bystrice sa vybral až na kopanice. Pri Holubyho chate ho privítali stovky priaznivcov, s ktorými absolvoval viac než dvojhodinovú túru. Na jej konci si uctil česko-slovenské priateľstvo pri Pamätníku vzájomnosti na Veľkej Javorine.

Kandidátom ostáva pár dní

Volebné miestnosti budú opäť otvorené od 7.00 do 22.00 hod. Kampaň môžu kandidáti viesť do stredy 3. apríla do polnoci. Od štvrtka sa začne moratórium, ktoré potrvá až do skončenia hlasovania. Nová hlava štátu nastúpi do úradu 15. júna, kedy sa skončí funkčné obdobie Zuzany Čaputovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy