Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Korčok upozornil na hackerský útok. Zareagoval aj Pellegrini
Zdielať na

Korčok upozornil na hackerský útok. Zareagoval aj Pellegrini

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezidentský kandidát a víťaz prvého kola boja o prezidentský palác Ivan Korčok prišiel s tvrdením, že jeho webová stránka údajne čelí hackerským útokom. Jeho protivník Peter Pellegrini však tieto obvinenia zásadne odmieta. Falošnému webu sa venovala aj stránka Hoaxy a podvody.

Ivan Korčok upozorňuje na falošný web s jeho menom a avizuje podanie trestného oznámenia. Jeho reálna webová stránka zároveň čelí hackerským útokom. "Do konca kampane zostáva ešte týždeň a pravdepodobnosť, že podobné pokusy sa budú množiť, je vysoká. Dajte prosím na svoj zdravý úsudok a nenechajte sa týmito trápnymi pokusmi ovplyvniť," uviedol Korčok v súvislosti s falošným webom. 

"Po tom, čo sa v ostatných dňoch objavil falošný web, ktorý sa tvári ako môj kampaňový a očividne ho vyrobil ten istý človek, ktorý robil
aj web Petra Pellegriniho, asi nie je úplne ťažké zistiť, čo sa deje. Voľby sú už o týždeň," dodal. Zároveň oznámil, že jeho skutočná stránka je v sobotu pre hackerské útoky nedostupná. Vyzval ľudí, aby sledovali jeho sociálne siete.

K prípadu sa vyjadrila hovorkyňa Petra Pellegriniho

"Dôrazne odmietame zavádzajúce výroky Ivana Korčoka, v ktorých spája údajné útoky na svoje stránky s kampaňou Petra Pellegriniho," uviedla jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková. 

"Na margo údajných hackerských útokov len pripomíname, že Progresívne Slovensko, ktoré celé mesiace organizovalo protivládne mítingy na podporu Ivana Korčoka, prišlo niekoľko dní pred poslednými parlamentnými voľbami s rovnako bombastickou správou, že jeho web napadli hackeri. Celý "útok" išiel po voľbách do stratena. Rovnaký scenár dnes skúša pán Korčok a rovnaký bude aj výsledok," pripomenula Macíková prípad z minulosti.

Na podvod reagovala aj stránka Hoaxy a Podvody 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy