Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Rukojemnícka dráma v Holandsku sa skončila: Poslednú osobu prepustili
Zdielať na

Rukojemnícka dráma v Holandsku sa skončila: Poslednú osobu prepustili

EDE / Niekoľkí ľudia boli zadržaní ako rukojemníci v kaviarni v holandskom meste Ede. Polícia v jej okolí evakuovala 150 domov. Všetky osoby sa podorilo vyslobodiť. Polícia zatkla jednu osobu.

"Posledný rukojemník bol práve prepustený. Jedna osoba bola zatknutá. V tejto chvíli nemôžeme poskytnúť viac informácií," oznámila polícia na sociálnej sieti X. Incident trval približne šesť hodín. Nie je bezprostredne jasné, či sa niekto zranil. 

Kaviareň Petticoat sa nachádza v centre mesta Ede, asi 85 kilometrov juhovýchodne od Amsterdamu. Nasadených bolo niekoľko špeciálnych policajných útvarov, uviedla provinčná polícia na sociálnej sieti X a vyzvala verejnosť, aby sa do oblasti nepribližovala. "Zostaňte vo vnútri a nechoďte sa pozerať," uviedla na sociálnej sieti.

​Holandské noviny De Telegraaf citovali nemenované zdroje, podľa ktorých do kaviarne vošiel tesne pred zatvorením ozbrojený muž a vyhrážal sa, že podnik vyhodí do vzduchu. Podľa polície zatiaľ neexistujú náznaky teroristického motívu.

TASR

Je možné, že sa incident týka človeka, ktorý predstavuje nebezpečenstvo pre seba a okolitú oblasť, uviedol podľa NL Times policajný hovorca.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy