Jasno
19°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Pri ozbrojenom útoku vo vyhľadávanom letovisku zahynulo päť ľudí
Zdielať na

Pri ozbrojenom útoku vo vyhľadávanom letovisku zahynulo päť ľudí

Zdroj: Twitter

MEXIKO / Ozbrojený útok na letovisko Acapulco si vyžiadal päť ľudských životov.

Počas ozbrojeného útoku na mexické letovisko Acapulco zahynulo vo štvrtok (23. 5.) päť ľudí a ďalšia osoba utrpela zranenia. Tragický útok sa odohral v obchode s potravinami neďaleko hlavnej turistickej triedy. Podľa mexickej prokuratúry zo štátu Guerrero, ktorá incident vyšetruje, prišla o život jedna žena a štyria muži. Známe turistické letovisko postihlo v poslednom období násilie spojené s organizovaným zločinom.

Najnásilnejšie miesta sveta

Vo vyhľadávanom letovisku pritom nejde o ojedinelý prípad násilia. Za uplynulých desať rokov vystrašilo turistov krviprelievanie, ktoré z neho urobilo jedno z najnásilnejších svetových miest.

V utorok (21. 5.) hlásili úrady nález šiestich mŕtvych tiel na ulici neďaleko trhoviska. Tamojšie médiá tvrdia, že telá obetí boli vyhodené z auta. Miestni predstavitelia nedávno informovali aj o streľbe v mestskej štvrti Emiliano Zapata, pri ktorej prišli o život traja ľudia. Okrem toho hlásili úrady aj zastreleného muža v turistickej časti mesta.

Štát Guerrero, kde sa známe letovisko nachádza, patrí medzi najviac postihnuté oblasti medzi drogovými kartelmi. Minulý rok si boje medzi týmito zločineckými skupinami vyžiadali až 1890 obetí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy