Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
MASAKER: Zastrelil sedem ľudí, boli medzi nimi dve deti!
Zdielať na

MASAKER: Zastrelil sedem ľudí, boli medzi nimi dve deti!

Americké mesto Grand Rapids zažilo vo štvrtok masaker, o ktorý sa postaral bývalý trestanec Rodrick Dantzler. 34-ročný muž zastrelil sedem ľudí, medzi obeťami jeho vyčíňania sú aj dve deti!

Všetci ľudia zomreli vo svojich súkromných bytoch, tragédia sa odohrala na dvoch miestach v západomichiganskom meste Grand Rapids. V jednom byte polícia vo štvrtok popoludní miestneho času objavila štyri mŕtve telá a na opačnej strane mesta zvyšné tri.

Ďalší dvaja ľudia ešte utrpeli strelné poranenia. 43-ročný zabijak Dantzler totiž pri automobilovej naháňačke s policajtmi na mužov zákona strieľal. Nikto zo zasiahnutých však, našťastie, nie je v ohrození života.

Obetí ale mohlo byť aj viac. Dantzler sa počas úteku zmocnil trojice rukojemníkov. Ukryl sa s nimi u nich v dome. Polícia oblasť uzavrela, obyvateľov z okolitých domov evakuovali a s mužom vyjednávali. Dantzler najprv prepustil 53-ročnú ženu, potom aj ďalších dvoch rukojemníkov. Jeden z nich mal 70 rokov.

Úrady sa zatiaľ nevyjadrili k motívu tohto otrasného činu a ani k tomu, či bol strelec so zabitými v príbuzenskom vzťahu. Podľa policajného vyšetrovateľa Kevina Belka ale Dantzler mal vzťah s najmenej jedným človekom v oboch zavraždených skupinách. Muž bol podľa svedkov "veľmi rozrušený".

34-ročný Rodrick Dantzler však už na súde nič nepovie, vo väzbe totiž spáchal samovraždu. Hovorca štátneho väzenského systému Russ Marlan uviedol, že Dantzlera prepustili z väzenia v roku 2005, keď si odsedel si trest za napadnutie.

Američan zabil v meste Grand Rapids 7 ľudí

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy