Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pútnik tučniak je preplnený pieskom a drevom!
Zdielať na

Pútnik tučniak je preplnený pieskom a drevom!

Statočný tučniak cisársky, ktorý z Antarktídy doplával až k pobrežiu Nového Zélandu, má zdravotné problémy. Trápi ho žalúdok. Prekvapení lekári mu z neho vybrali už viac ako 3 kilogramy piesku a množstvo malých úlomkov dreva.

Vták prekonal cestou na ostrovy vzdialenosť neuveriteľných 3200 kilometrov. Z putovania bol úplne vyčerpaný. Začal sa kŕmiť pieskom, ktorý si zrejme pomýlil zo snehom, aby zahnal smäd.

Podľa veterinárov však pojedol piesku príliš veľa a navyše skonzumoval aj viacero kúskov dreva. Tie mu teraz komplikujú trávenie. Pri predchádzajúcich dvoch operáciách mu zo žalúdka vybrali tri kilogramy piesku. Tučniak ale musí ísť pod nôž opäť.

"Museli sme mu vyprázdniť polovicu žalúdka. Dúfame, že mu konečne začne pracovať," vyjadril sa gastroenterológ John Wyeth. Veterinárka Lisa Argilla dodáva: "Toto nie je ako vidieť tučniaka v nejakom dokumente, ale je to reálny zážitok."

Keď sa mladučký tučniak uzdraví, mali by ho vrátiť späť do divočiny. Na Novom Zélande ho totiž nemajú kam umiestniť. S prípadným návratom domov ale musí počkať, pretože dopravné spojenie do Antarktídy v tomto období nefunguje.

Isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy