Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tajomstvo vrtuľníka pri poprave bin Ládina odhalené...
Zdielať na

Tajomstvo vrtuľníka pri poprave bin Ládina odhalené...

Po zásahu amerického komanda ostala v rezidencii vodcu al-Kájdy Usámu bin Ládina spúšť. Pakistanské bezpečnostné zložky nenašli len tri mŕtve telá, ale aj šrot z výsadkového vrtuľníka, ktoré tu podľa našich informácií Američania vedome po sebe zanechali. Prečo?

Po rozhovore so špecialistom na plánovanie taktických bojových operácií sme sa dozvedeli jednu zaujímavosť. A síce, že Američania po sebe zanechali črepy z vrtuľníka. Podľa nich ho museli zlikvidovať, pretože s ním mali technické problémy. To je však len jedna strana mince.

Tá druhá môže hovoriť o niečom úplne inom. Špeciálne jednotky tu možno museli zanechať aspoň jediný rukolapný dôkaz o tom, že v osudnú noc skutočne zasahovali oni.... Viac sa dozviete vo videoriporte.

Po zásahu vyšli na povrch aj ďalšie zaujímavosti. Vodca teoriristickej siete bin Ládin bol vraj vážne chorý. Mal mať problémy s obličkami, vo svojej rezidencii preto musel mať zriadenú minimálne minikliniku a svoj osobný tím lekárov, ktorí by mu mohli odoberať vzorky krvi a ďalej ho vyšetrovať. Po zásahu však akékoľvek dôkazy o tom chýbajú...

Viac sa možno dozvedia pakistanskí vyšetrovatelia. Momentálne vypočúvajú aj poslednú z piatich žien Usámu bin Ládina, 29-ročnú Amal al-Sadah. Tá zatiaľ prezradila, že v bin Ládinovej skrýši prežila 5 rokov v úplnej izolácii spolu s ôsmimi z jeho detí a ďalšími piatimi deťmi z inej rodiny. Či v takejto izolácii bez "vychádzok" žil aj najhľadanejší terorista, zatiaľ neprezradila.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy