Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Poprava bin Ládina naživo: Hillary Clintonová bola zdesená
Zdielať na

Poprava bin Ládina naživo: Hillary Clintonová bola zdesená

Fotky, ktoré vznikli v Bielom dome vo chvíli, keď americký prezident so svojimi ľuďmi sledoval likvidáciu Usamu bin Ládina okamžite začali skúmať takmer všetky svetové médiá. Čo prezrádza tvár Baracka Obamu a čo znamená vydesený pohľad Hillary Clintonovej?

Odborníci sa zhodujú na tom, že na fotografiách sú kľúčoví predstavitelia Spojených štátov zachytení tak, ako by pred voličov určite nepredstúpili. Jedna z fotografíí zaberá jedenásť členov Obamovho tímu. Všetci sledovali bleskový výsadok elitného komanda, krok po kroku.

Nie je isté, či snímka vznikla v okamihu, keď vojak poverený likvidáciou samotného bin Ládina vystrelil na svoj cieľ niekoľko dávok. Obamova mimika tváre prezrádza, že sledoval niečo veľmi nepríjemné, čo ale sám nariadil. Najvýraznejšiu reakciu na sledovanú udalosť vidieť na šéfke americkej diplomacie Hillary Clintonovej.

Rukou si zakrývala ústa a jej oči prezrádzajú, že zrejme vidí streľbu, pri ktorej zomierajú ľuďia, prevdepodobne ochranka Ládina spolu s ich šéfom. Rovnaký názor vyslovila aj odborníčka na reč ľudského tela.  "Zakrytie úst rokou je prirodzenou reakciou na situáciu, keď sme svedkami streľby. Hillary je evidentne vystrašená a vidí niečo veľmi nepríjemné," povedala Laurie Schloff.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy