Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Aká je pravda? Nové skutočnosti o smrti bin Ládina
Zdielať na

Aká je pravda? Nové skutočnosti o smrti bin Ládina

Hollywoodsky scenár v praxi. To očakávali Američania po výzve, aby si pozreli prezidentov prejav spoluobčanom. Väčšina divákov sa totiž pripravovala na správy o rútiacom sa asteroide, a nie na informáciu o dolapení najhľadanejšieho teroristu.

Až 56 miliónov Američanov si v nedeľu večer zaplo televízor, i napriek blížiacej sa polnoci. Katastrofické vízie vystriedala eufória zo zabitia Bin Ládina. Informácie sa však s postupom času menia. V nedeľu sa hovorilo, že terorista bol ozbrojený. Dnes sa, okrem podrobností, dozvedáme opak.

Hovorca Bieleho domu Jay Carney opísal priebeh akcie takto: ,,Na prvom poschodí sme zabili 2 kuriérov Al Káidy a jednu ženu. Bin Ládina sme aj s jeho rodinou našli na druhom a treťom poschodí. Báli sme sa, že sa bude brániť zajatiu a aj sa bránil. Jeho manželku člen komanda postrelil do nohy, ale nezabil ju. Bin Ládina postrelil a zabil. Nebol ozbrojený."

Napriek tomu najnovšie správy udávajú, že telo teroristu bolo komandom natoľko znetvorené, že sa vláda Spojených štátov bojí fotografie zverejniť. Tlak verejnosti rastie aj na odtajnenie videa zo zásahu. Mnohí požadujú rukolapné dôkazy o Bin ládinovej smrti.

Usáma bin Ládin - terorista je mŕtvy

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy