Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Po kolízii s nákladnou loďou sa v Baltimore zrútil cestný most
Zdielať na

VIDEO: Po kolízii s nákladnou loďou sa v Baltimore zrútil cestný most

BALTIMORE / V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa v utorok (26. 3.) zrútil štvorprúdový cestný most, do ktorého predtým narazila nákladná loď. Informoval o tom server Fox Baltimore.

Jednu osobu "vo veľmi vážnom stave" hospitalizovali. Oznámil to šéf miestneho hasičského zboru James Wallace. Záchranári z vody vytiahli aj jednu ďalšiu osobu, ktorá vyviazla bez zranení, pričom pátrajú ešte po minimálne siedmich ľuďoch.

Časť Key Bridge (Francis Scott Key Bridge) sa v utorok okolo 01.30 h miestneho času (6.30 h SEČ) zrútila po tom, ako do jedného z pilierov mosta narazila kontajnerová loď.

Baltimorská polícia sa nateraz nedomnieva, že by incident akokoľvek súvisel s terorizmom. "Absolútne nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o terorizmus, že by sa to stalo zámerne," povedal komisár baltimorskej polície Richard Worley.

Televízia CNN zverejnila aj videozáznam zo zrútenia mosta po tom, čo do jedného z pilierov narazil približne 300 metrov dlhý vlečný čln. V čase nárazu sa na tomto štvorprúdovom moste dlhom 2,5 kilometra nachádzal napríklad aj ťažký ťahač.

Najskôr sa zrútila do rieky časť mosta v bezprostrednom okolí nárazu a krátko nato nasledovali aj priľahlé mostné úseky. Loď po náraze začala horieť a potopila sa. Vo vode sa ocitlo viacero áut, čo podľa šéfa miestneho hasičského zboru Jamesa Wallacea potvrdil aj sonar. Dosiaľ však nie je zrejmé, koľko je takýchto vozidiel. Lodnú dopravu v okolí mosta dočasne pozastavili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy