Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nový miláčik svetových médií. Václav Klaus...
Zdielať na

Nový miláčik svetových médií. Václav Klaus...

Kliknite si na stránky CNN, BBC News, ABC News, CBS, AFP, AP, New York Times, Telegraph, Reuters, Deutsche Welle, Fox News a mnohé ďalšie a uvidíte, že meno českého prezidenta, alebo skôr už "zlodeja pier" pre nich nie je neznámou. Články o VIDEU, ktoré zachytilo Klausovo majetníctvo, k nemu paradoxne pritiahlo obrovskú medzinárodnú pozornosť.

Otázne je, či ide o pozitívny druh pozornosti alebo negatívny. Množstvo z textov totiž hovorí o "krádeži pera" v prítomnosti čílskeho prezidenta Sebastiana Piňeru na oficiálnej konferencii v zábavnom duchu.Je to predsa len ľudské a navyše podľa mnohých išlo o protokolárne pero, ktoré si každý účastník konferencií predsa môže zobrať so sebou.

Aj keď niektorí to riešia iným spôsobom, než ako spravil na kamere český prezident. Médiám sa totiž páči jeho snaha o nenápadné konanie a spokojný úsmev na konci.

Kritici sa však vyjadrujú skôr hanlivo a označujú "úchylku" prezidenta ako faux pas alebo Klausa ako "vreckára". V každom prípade sa VIDEO stalo podľa českej televízie jedným zo stovky najdiskutovanejších na svetovom YouTube a globálne malo niekoľko miliónov klikov. Český prezident sa tak stal neslávne slávnym.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy