Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tornádo na vlastnej koži. Spoveď Slovenky Ivice (16)
Zdielať na
Zahraničie

Tornádo na vlastnej koži. Spoveď Slovenky Ivice (16)

Ničivú silu smrtiacich tornád zažila na vlastnej koži aj 16-ročná Slovenka Ivica, ktorá je v Severnej Karolíne na študijnom pobyte. Práve v tomto štáte majú víkendové tornáda, ktoré sa prehnali Spojenými štátmi na svedomí najviac životov. Pozrite si jej otvorenú spoveď.

„Bála som sa. Nikto nečakal, že to bude také zlé. Snažili sme sa ujsť autom, ale stále to vyzeralo, že nás tá čierňava dobieha,“ opísala nám Ivica dramatický únik pred tornádom, ktoré ju začalo prenasledovať na ceste na letisko. Nakoniec sa jej podarilo nájsť úkryt v prezliekanej kabínke obchodného domu.

Pozrite si v prvom videu, ako to dopadlo...

Najhoršiu bilanciu smrteľných zranení a škôd hlásia úrady štátu Severná Karolína, kde zahynulo 22 ľudí. Viac ako 240 tornád, z ktorých až 20 označili meteorológovia za obrovské vyradili z pokojného života takmer 200 tisíc domácností.

Fotky, ktoré hovoria za všetko...

Letel 200 metrov a prežil!

Tornáda majú na svedomí doposiaľ už 45 obetí. O veľkom a priam neuveriteľnom šťastí však môže hovoriť 67-ročný Američan. V čase, keď si líhal do postele počul, ako sám tvrdí „zvuk sirény prichádzajúceho vlaku.“ Mýlil sa. Priamo na jeho dom sa rútilo obrovské tornádo, ktoré ho doslova vytrhlo z postele.

Prekvapenie prišlo vo chvíli, keď sa mu do domu zarezala skosená borovica. Nasledovala skaza, ktorá Dona Smitha vymrštila z postele a veterná smrť ho deportovala desiatky metrov od domu, z ktorého ostali len betónové základy. Skončil na strome, kde ho objavili susedia. V kritickom stave, s početnými pomliaždeninami a poškodenými pľúcami strávil niekoľko hodín na prístrojoch v nemocnici, kým ho lekári nedostali z najhoršieho.

Následky série ničivých Tornád v USA

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy