Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Tatrách úradoval orkán, svet ničili tornáda
Zdielať na

V Tatrách úradoval orkán, svet ničili tornáda

Mimoriadna situácia z dôvodu silného vetra, ktorú v piatok ráno na území mesta Vysoké Tatry vyhlásil primátor Ján Mokoš, stále trvá. Silný nárazový vietor fúkal aj túto noc.

„Vzhľadom na to, že dnes do 12:00 platila výstraha II. stupňa aj pre oblasť Vysokých Tatier, mimoriadna situácia ostáva. Dúfam však, že ju napoludnie odvoláme,“ uviedol po rokovaní krízového štábu mesta Vysoké Tatry primátor Ján Mokoš.

Na cestu medzi Štrbským Plesom a Tatranskou Štrbou opäť spadlo viacero stromov, na mestskom majetku však neboli hlásené škody. „Celkové škody, ktoré nám vietor od piatku spôsobil, sme predbežne odhadli na 250 000 eur,“ povedal J. Mokoš.

Priame škody v lesných porastoch spôsobené víkendovou víchricou odhadli Štátne lesy Tatranského národného parku v nimi spravovanom území TANAP na takmer 750 000 eur. Environmentálne škody odhadli lesníci na viac ako 23 mil. eur. „Silnému náporu vetra podľahlo v území od Podbanského po Tatranské Matliare približne 20 000 stromov,“ informoval námestník riaditeľa Štátnych lesov TANAP Pavol Fabian

Električka medzi Starým Smokovcom a Tatranskou Lomnicou by mala jazdiť už v pondelok večer.

SITA

SITA

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy