Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Tatrách sa rátajú škody, vietor ich pripravil o tisíce eur
Zdielať na

V Tatrách sa rátajú škody, vietor ich pripravil o tisíce eur

Mimoriadna situácia vo Vysokých Tatrách stále trvá. Uplynulú noc opäť padali stromy, aj keď už nie v takej miere ako v piatok a sobotu. Popradskí hasiči odstraňovali popadané stromy v oblasti Starého Smokovca, Tatranskej Lomnice, Štôly a Vyšných Hágov.

Strechy v noci strhnuté neboli. Aj dnes budú pokračovať záchranné a zabezpečovacie práce. Krízový štáb mesta Vysoké Tatry vyčíslil doterajšie škody spôsobené silným vetrom na majetku mesta na takmer 250 000 eur. Vo väčšine prípadov išlo o strhnuté strechy, poškodené boli aj zastávky autobusov či informačné tabule.


Momentálne sú vo Vysokých Tatrách prejazdné všetky cesty. Krízový štáb nariadil Štátnym lesom Tatranského národného parku a cestárom odpratať spadnuté stromy aj z rigolov a tesnej blízkosti ciest. Postupne sa darí obnovovať aj dopravu na Tatranskej elektrickej železnici. Električka jazdí z Popradu do Starého Smokovca až po Vyšné Hágy. Medzi Vyšnými Hágami a Štrbským Plesom je zabezpečená náhradná autobusová doprava. Električka momentálne nejazdí ani medzi Starým Smokovcom a Tatranskou Lomnicou.

SITA

SITA

SITA

SITA

SITA

SITA/Dom služieb, Starý Smokovec

Mesto Vysoké Tatry vyhlásilo v piatok ráno mimoriadnu situáciu. Dôvodom bol silný vietor, ktorý preshoval rýchlosť aj 100 km/h

SITA/Mesto Vysoké Tatry vyhlásilo v piatok ráno mimoriadnu situáciu. Dôvodom bol silný vietor, ktorý preshoval rýchlosť aj 100 km/h

Súvisiace články

Najčítanejšie správy