Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Babička odstavila internet? Bol to žart, na ktorý skočil celý svet...
Zdielať na

Babička odstavila internet? Bol to žart, na ktorý skočil celý svet...

Pamätáte si ešte na 75-ročnú babičku z Gruzínska, ktorá sa ulakomila na optický kábel a nechala tak milióny ľudí bez internetu? Tak v tomto prípade nešlo o žiadnu nevinnú babičku, ale vinný internetový hoax!

Žart, na ktorý sa ako ryby na udicu chytili médiá po celom svete. Vrátane nášej televízie. Informoval nás o tom Michal Najman z Meteopressu, ktorý kvôli svojej práci zisťoval, čo sa deje priamo v Arménsku. 

Obrázky milej starej babičky obleteli celý svet. Kto by sa hneval na starú ženu, ktorá si kovové káble pomýlila s hlavným optickým a tak ho presekla a ukradla. Chcela ho predať, trošku si polepšiť v ťažkej ekonomickej situácii. Netušila, že tak mala nechať milióny ľudí z okolitých štátov bez internetu.

Nie je to však pravda, ale jednoduchý prvoaprílový žartík! A nielen my sme sa pekne nachytali! O babičke totiž okrem Slovenska a susednej Českej republiky písali aj zahraničné médiá!

Nikomu ani na um neprišlo, že v čase takzvaného preseknutia optického káblu nemali ani Arménci, ani Gruzínci či Azerbajdžanci žiadne problémy s internetom.

Dokonca podľa riaditeľa marketingového oddelenia Meteopressu Michala Najmana o tomto probléme nevedela ani arménska televízia!

TV JOJ

Evka za počítačom si prezerá Facebook

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy