Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Boj o život! Cunami im siahalo na päty
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Boj o život! Cunami im siahalo na päty

Keď si zapol nahrávanie, netušil, že zachytí jednu z najväčších katastrof svojej krajiny. Z diaľky bolo vidno niečo podobné prachu, čoskoro sa však vlna cunami ukázala v plnej sile. Strhla so sebou všetko, čo jej stálo v ceste. A bezmocne sa cítili aj ľudia, ktorým voda s plávajúcimi troskami a strechami olizovala doslova päty!

Ľudia sa snažili utekať aj napriek tomu, že im už dochádzal dych. Mladší sa snažili pomôcť starším, priamo zo silného prúdu vody vyťahovali niektorých na breh a stúpali vyššie tak, ako stúpala prílivová vlna. Presne takýto beh o život natočil jeden zo študentov v pobrežnom mestečku Nakacugawa. Cunami sa nezľutovala nad ničím a nad nikým.

11. marec 2011 sa tak stáva neslávne pamätným. Podľa výskumníkov dosiahla na niektorých miestach prívalová vlna cunami až 38,9 metrov! Počet mŕtvych alebo stále nezvestných dávno presiahol 28 tisíc. Smutné správy hlási aj televízia NHK, podľa ktorej stratilo zatiaľ 101 detí svojich rodičov z troch prefektúr na severovýchode krajiny.

LiveLeaks

Súvisiace články

Najčítanejšie správy