Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Donald Trump predstavil vlastnú značku topánok iba deň po masívnej pokute
Zdielať na

Donald Trump predstavil vlastnú značku topánok iba deň po masívnej pokute

Zdroj: TASR

NEW YORK / Donald Trump, bývalý prezident Spojených štátov amerických, odsudzuje, podľa jeho slov falošné rozhodnutie súdu o podvode. Súd mu totiž udelil pokutu vo výške 355 miliónov dolárov a zakázal mu podnikateľskú činnosť v štáte New York po tom, čo ho uznali za zodpovedného za podvod s nehnuteľnosťami. Iba jeden deň po udelení pokuty prišiel propagovať svoju značku tenisiek.

"Toto rozhodnutie je úplný a absolútny PODVOD," Trump napísal na svojej platforme Truth Social, pričom sudcu označil za "nečestného" a prokurátora za "úplne skorumpovaného". Informuje o tom portál tn.cz. Návštevníci veľtrhu tenisiek vo Filadelfii sa preto nestačili čudovať, keď im ponúkal tenisky. 

​Trump: Toto je moja prvá oficiálna obuv

Ide o zlaté tenisky s veľkým písmenom T, ktoré sa nachádza na strane topánky. Zdobí ich aj americká vlajka vzadu, uviedla agentúra AP. Prítomní reagovali rôzne - niektorí boli nadšení a dali to najavo hlasným jasaním a iní bučali. Trump na túto akciu zavítal nečakane s cestou na predvolebný míting v Michigane. Trumpove zlaté tenisky sa nazývajú "Nikdy sa nevzdávaj" a ponúka ich špecializovaný web za 399 dolárov (približne 370,54 eur). Limitovaná edícia bola po niekoľkých hodinách vypredaná. 

Okrem tenisiek ponúka aj parfum s názvom Victory47 - číslo v názve odkazuje na to, že ak by vyhral voľby, stal by sa 47. prezidentov Spojených štátov. Stránky ale podľa Daily Express tvrdia, že Trumpove tenisky nenavrhuje, nevyrába, nedistribuuje ani nepredáva Donald J. Trump. Stránky ale prevádzkuje spoločnosť, ktorú údajne podľa finančného prehľadu 2023 vlastní Trump. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy