Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rodine s malým dieťaťom zhorela strecha nad hlavou. V čase požiaru spali
Zdielať na

Rodine s malým dieťaťom zhorela strecha nad hlavou. V čase požiaru spali

TERIAKOVCE / Rodinný dom horel dnes v Teriakovciach na východe Slovenska. Plamene pohltili strechu a zhorelo aj osobné auto. Pre silné zadymenie museli hasiči použiť dýchacie prístroje. Mladá rodina s malým dieťaťom prišla o strechu nad hlavou.

​"Jednotka bola povolaná k požiaru rodinného domu, požiarom bola zasiahnutá strecha rodinného domu a prístrešok, v ktorom sa nachádzalo auto," informoval riaditeľ OR HaZZ Prešov Ľubomír Toďor. Incident sa stal v ranných hodinách, keď všetci naokolo spali. Sused sa však zobudil na intenzívny štekot psa. Keď ho išiel napomenúť, všimol si, že strecha na jednom z rodinných domov je v plameňoch. 

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa

"Pre silné zadymenie hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch," doplnil Toďor. Hasiči sa ihneď pustili do hasenia požiaru. Hoci sa ostatné hodnoty podarilo uchrániť, aj zabrániť rozšíreniu požiaru na okolité stavby, strechu a prístrešok s autom sa už nepodarilo zachrániť. Z auta zostal len obhorený vrak. V čase požiaru spali v dome dvaja ľudia. Našťastie sa ich podarilo včas varovať. 

"V čase nášho príchodu sa osoby nachádzali mimo domu," potvrdil riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove. Predbežné informácie z miesta požiaru nasvedčujú tomu, že požiar sa mohol začať šíriť spod prístrešku, kde stálo zaparkované auto. Plamene sa tak presunuli na strechu rodinného domu. Príčina požiaru je nateraz v štádiu zisťovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy