Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kengura na lyžovačke? Slovenka tento moment zachytila na kameru
Zdielať na

Kengura na lyžovačke? Slovenka tento moment zachytila na kameru

LIPTOV / Na Slovensku už pomerne udomácnená kengura sa dostala do nečakaných končín. Je odolná voči zime a tiež predátorom a dokáže sa sám uživiť. V Liptovskom Mikuláši ho dokonca miestni prikrmovali. Takýto nekonečný výlet po Slovensku zvláda aj vďaka tomu, že je, zdá sa, nepolapiteľná. Najnovšie videli kenguru na zjazdovke pod štítmi Tatier.

​"Tú kenguru už hľadajú od jesene na Liptove. Neviem čia je a komu ušla. Báli sme sa, čo je s ňou a ako prezimovala," objasnila autorka videa, ktoré kenguru zachytáva Alexandra Gašparíková. Austrálske zviera kengura už by Slovákov v mestách či dedinách nemala prekvapiť. Videli ju poskakovať v Trenčíne v záhradkárskej osade. Kengura bola nafilmovaná cyklistom na chodníku v okolí Limbachu. V lete ju zas nakrútil rybár na mobil pri Liptovskej Mare a aktuálne bola videná na lyžiarskej zjazdovke v Liptovskom Mikuláši

Kenguru sa nepodarilo dolapiť ani tento raz

"Pozerala som sa z okna z obývačky okolo ôsmej ráno. Pozerám sa, čo to je na tej zjazdovke? A tam kengura. Rýchlo som vybrala telefón. Musela som to natočiť, toto sa tak ľahko nevidí," dodala pani Alexandra. Aj keď to na prvé počutie znie neuveriteľne, kengura dobre znáša našu zimu. Zimujúce kengury vo výbehu sme našli v mikulášskej ZOO. 

"Kengura nemá problém prežiť zimu, ak má dostatok potravy. Musí si ale nejaké jedlo najprv nájsť. Cez zimu asi len seno, keďže tráva nerastie a môže využívať hocijaké kŕmidlo," informovala ošetrovateľka zvierat kontaktnej zoo Liptovský Mikuláš Aneta Rusoová. Nebojácnu otužilú liptovskú kenguru sa zatiaľ nepodarilo odchytiť. "Vraj sa ju už snažili dolapiť, ale šťastie ich míňa. Ona je strašne podarená, odrazu sa objaví a už jej nieto," povedala autorka videa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy