Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Bizarný objav v slovenskom lese. Hudobník kapely Polemic narazil na kenguru
Zdielať na

Bizarný objav v slovenskom lese. Hudobník kapely Polemic narazil na kenguru

LIMBACH / Predstavte si, že si len tak idete po lese v Malých Karpatoch a pred vami si poskakuje kengura. Bizarná predstava? Nuž, áno. Presne to sa však stalo hudobníkovi z kapely Polemic. Ba čo viac, Petrovi Opetovi sa podarilo blízke stretnutie aj nafilmovať. Po austrálskom vačkovcovi v Limbachu pátral aj štáb TV JOJ. Podľa všetkého je stále na úteku.

​Hudobník a spisovateľ Peter Opet chodí do lesa rád a výhradne bosý. Chodníky nad Limbachom križoval na bicykli aj v piatok 14. júla večer. Exotické zviera si všimol už z veľkej diaľky. "Z diaľky som si myslel, že je to nejaký prerastený zajac," uviedol hudobník.  Po stopách kengury sa vybral aj reportér TV JOJ Jakub Prok, no šťastie zazrieť pôvodného obyvateľa austrálskych stepí, žiaľ, nemal. S videom, ktoré nakrútil hudobník sa museli uspokojiť aj ďalší návštevníci lesa. Zväčša pri jeho vzhliadnutí neveriacky krútili hlavami. "Už sme ako v Austrálii," poznamenal návštevník lesa. "Občas prebehne diviak, občas srnka, ale toto som ešte nevidel," dodal ďalší. 

Kengura by mala pochádzať zo ZOO, ale...

Okrem bizarných stretnutí v Limbachu je možné kenguru stretnúť v našich zemepisných šírkach iba v ZOO. Napríklad aj v tej bratislavskej. Z tej vraj zatúlaná kengura ale nie je. Tá z Limbachu je vraj podstatne menšia a patrí do druhu červenokrkých. Deväť z nich majú v Spišskej Novej Vsi. 

TV JOJ sa pokúsila vypátrať, odkiaľ mohlo zviera utiecť. Miestni obyvatelia poskytli tip na jeden z domov, kde kengury chovali. Majiteľovi sa aj dnes po pozemku pohybujú iné zvieratá. Zastihnúť sa nám ho nepodarilo. Cez susedu ale odkázal, že už kengury nechová a ani tá v lese nie je jeho. Známy hudobník nie je jediný, kto sa exotickým zvieraťom stretol. Vraj sa po ňom premáva už tri mesiace.

Zviera evidujú ochranári a jeho pohyb monitorujú. Taktiež sa snažia vyhľadať majiteľ. Odchyt je na policajtoch, no včera ani dnes sa na nich nik neobrátil. Zatiaľ nie je jasné, či je chov tohto druhu mimo ZOO vôbec dovolený. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy