Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Skočil do vody a viac ho nevideli. Potápači prehľadávajú vodnú nádrž
Zdielať na

Skočil do vody a viac ho nevideli. Potápači prehľadávajú vodnú nádrž

KRUPINA / Hasiči v sobotu 15. júla popoludní zasahujú na vodnej nádrži v Krupine a hľadajú nezvestnú osobu. Informoval o tom Radoslav Slašťan z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici. Podľa informácií TV JOJ ide o 36-ročného muža, ktorý mal do nádrže skočiť a už sa viac nevynoriť.

Telefonát prijali na tiesňovej linke pred 13.30 h. Na miesto smerovalo päť kusov techniky a 11 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí prehľadávajú vodnú hladinu a okolie priehrady. Do Krupiny smerovala aj potápačská skupina z Rimavskej Soboty. 

Pátranie pokračovalo na druhý deň

Už druhý deň prebieha pátracia akcia vo vodnej nádrži pri Krupine. Hasiči prehľadávajú vodnú plochu kde pod hladinou zmizol 36-ročný muž. Priniesli aj sonar. No na hľadanie v takej hĺbke, už nestačí. Nevedia kedy zmizol ani v ktorých miestach. Na brehu našli iba jeho oblečenie."Nevieme, kde presne sa pohyboval, voda je znečistená a kalná," uviedol Jakub Mikuláš z HaZZ Zvolen.

Navyše má v niektorých miestach aj 18 metrovú hĺbku Potápači si so sebou síce priniesli sonar, no na takúto hĺbku už nestačí. Prehľadávajú obrovskú vodnú plochu. "22 hektárov to má plochu, sú tam aj vodné víry a mútna voda," uviedol rybár. Vie o čom hovorí, na tejto nádrži si pamätá podobnú akciu spred pár rokov, vtedy hľadali 21-ročného mladíka.


 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy