Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade už 16 rokov nezvestnej Maddie McCannovej nastal posun
Zdielať na

V prípade už 16 rokov nezvestnej Maddie McCannovej nastal posun

LISABON / Posun v prípade už 16 rokov nezvestnej Maddie McCannovej zrejme prináša aktuálne prebiehajúca pátracia akcia v Portugalsku. Začala sa pred niekoľkými dňami pri vodnej nádrži. Vtedy trojročné dievčatko zmizlo z turistického rezortu. Nemecká prokuratúra vo svojom vyhlásení uviedla, že aktuálne vyhodnocujú nájdené predmety.

Potvrdiť, či majú predmety nájdené v Portugalsku s prípadom zmiznutej Maddie spojitosť, na to je podľa vyšetrovateľov ešte priskoro. Isté je, že po týždni pátrania pri vodnej ploche na juhu Portugalska našli vyšetrovatelia niekoľko dôkazov.

Na pátraní sa podieľali aj policajti z Británie a Nemecka. Práve Nemecko žiadalo o preskúmanie oblasti. Ešte pred tromi rokmi totiž prišli s podozrením, že za zmiznutím dievčatka môže stáť odsúdený násilník - 46-ročný Christian Bruckner. Ten si momentálne odpykáva trest za znásilnenie a mučenie 72-ročnej Američanky v rezorte Praia da Luz, odkiaľ maličká zmizla.

Madeleine McCannová zmizla ešte v roku 2007 z hotelového apartmánu, pokým boli jej rodičia na večeri. Spočiatku rodičia figurovali medzi podozrivými, o rok neskôr, teda v roku 2008, ich polícia podozrenia formálne zbavila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy