Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Novinky v prípade stratenej Madeleine: Pátranie bolo obnovené
Zdielať na

Novinky v prípade stratenej Madeleine: Pátranie bolo obnovené

LISABON / Portugalská polícia na žiadosť nemeckých úradov obnovila pátranie po tele Madeleine McCann. Trojročné dievčatko sa bez stopy stratilo počas rodinnej dovolenky v Portugalsku pred 16-timi rokmi. Portugalčania sú vraj skeptickí a neveria, že sa im podarí niečo nájsť. Objavili sa ale aj optimistickejšie hlasy.

Portugalskí hasiči v spolupráci s policajtmi začali v utorok 23. mája s prečesávaním vodnej nádrže, ležiacej asi 50 kilometrov od letoviska, z ktorého v roku 2007 vtedy 3-ročná Madeleine bez stopy zmizla. Pátranie iniciovali nemeckí prokurátori, zaoberajúci sa Christianom Brücknerom. Toho Nemci považujú za hlavného podozrivého v prípade jej zmiznutia.

Krok ďalej

"Nemci majú podozrivého, od ktorého zrejme získali nejaké informácie. Je preto dobré, že sledujú novozískané stopy," uviedol bývalý detektív Jim Gable, ktorý svojho času zohrával kľúčovú úlohu v hľadaní Maddie. Verí, že kolegom sa raz podarí uzavrieť prípad, na ktorom sám pracoval. "Skôr či neskôr sa musí karta obrátiť. Čakajú na to rodičia dievčatka, ale aj zvyšok sveta, ktorý tento prípad pozorne sledoval," doplnil detektív, ktorý nikdy nešpekuloval o tom, či môže byť Maddie ešte nažive, alebo nie. Nemeckí vyšetrovatelia ale pracujú s verziou, že je zrejme už po smrti. Dokazuje to aj aktuálne pátranie v okolí vodnej nádrže. Nájsť jej telo je podľa Jima mimoriadne dôležité najmä pre rodičov dievčatka.

Hlavný podozrivý si aktuálne odpykáva trest za znásilnenie 72-ročnej ženy, ktoré spáchal v Portugalsku v roku 2005. Zodpovednosť za zmiznutie Maddie odmieta. Dievčatko sa stratilo z izby počas rodinnej dovolenky v máji 2007. Rodičia ju uložili spať a následne šli na večeru s kamarátmi. Podľa ich slov ju ale chodili pravidelne kontrolovať. Keď zistili, že zmizla, okamžite privolali políciu. Maddie ale odvtedy nikto viac nevidel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy