Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Útulok chcel nájsť túlavému psíkovi domov. Niekto ho ale zastrelil
Zdielať na

Útulok chcel nájsť túlavému psíkovi domov. Niekto ho ale zastrelil

BARDEJOV / Muž z bardejovského okresu zastrelil psíka, ktorý sa bezradne potuloval po ulici. Dobrovoľníci z neďalekého útulku mu chceli nájsť nový domov. Už to nestihli. Skôr, ako ho naložili do auta, niekto ho bezcitne zastrelil.

Malého psíka, potulujúceho sa po ulici, zasiahol výstrel zo zbrane

Stalo sa to priamo medzi rodinnými domami, dokonca v blízkosti materskej školy. Psík pobehoval neďaleko dobrovoľníka z útulku, ktorý ho išiel privolať a naložiť do auta. To ale už nestihol. "Išiel si len po vodítko, že mu ho dá, lebo ten pes mal aj náramok a zrazu videl, jak ten pes sa motal a zrazu videl, jak to vystrelil," povedal pán Jozef, stavbár z neďalekého domu. Po tom, ako psíka zasiahol výstrel zo vzduchovky, prešiel ešte pár metrov k ďalšiemu domu, kde v bolestiach spadol na zem a o pár minút vydýchol naposledy.

"Polícia vykonala obhliadku miesta činu, bol identifikovaný podozrivý a bola zaistená strelná vzduchová zbraň. Počas obhliadky bol zaistený aj kadáver usmrteného psa," vyjadrila sa hovorkyňa PPZ Karolína Barinková. Výstrel mal podľa svedkov udalosti zaznieť z neďalekého rodinného domu. Zatiaľ ale policajti nikoho neobvinili. V prípade začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu.

"V uvedenej veci bude potrebné počkať na výsledky nariadenej pitvy. A následne bude možné zvážiť aj inú možnú právnu kvalifikáciu skutku," doplnila Barinková. Partii mužov, ktorí pracujú na zákazke pri jednom z rodinných domov, robil tento psík spoločnosť už niekoľko dní. Bol priateľský a vďačný za každé pohladenie či misku jedla. Nikoho podľa miestnych obyvateľov neohrozoval. Nebol agresívny ani útočný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy