Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý cyklista bez prilby spôsobil nehodu. Musel zasahovať vrtuľník
Zdielať na

Opitý cyklista bez prilby spôsobil nehodu. Musel zasahovať vrtuľník

Zdroj: FB: Polícia SR - Trenčiansky kraj

LEDNICKÉ ROVNE / V okrese Púchov bol vo štvrtok 1. júna zrazený cyklista. Utrpel zranenia hlavy, ktoré sa zdali byť naozaj veľmi vážne. Preto bol na miesto okamžite privolaný aj vrtuľník RZP.

​Dopravná nehoda sa stala medzi obcami Lednické Rovne a Horovce. 62-ročný cyklista jazdil na bicykli bez prilby. "Na rovnom úseku cesty pravdepodobne v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu bicykla a aj z dôvodu požitia alkoholických nápojov náhle prešiel od pravej krajnice k stredovej deliacej čiare," informovala polícia na sociálnej sieti. Tam ho v tom čase obchádzala vodička auta značky Audi. Cyklista bol zachytený pravým predným rohom vozidla.

Napriek vážne vypadajúcim zraneniam hlavy bol cyklista schopný vykonať dychovú skúšku, ktorá sa skončila s výsledkom 1,51 mg/l, čo je v prepočte až 3,15 promile alkoholu. Dychová skúška vodičky bola negatívna. Vzhľadom na to, že záchranári na mieste predpokladali kritický stav 62-ročného muža, bol prevezený leteckou záchranou službou do nemocnice. Po vyšetrení v nemocnici však zistili, že je muž mimo ohrozenia života a bude v poriadku.

Dopravná nehoda je momentálne v štádiu šetrenia. Dá sa povedať, že v tomto prípade mal cyklista viac šťastia ako rozumu. Sadnúť si na bicykel s viac ako tromi promile a bez prilby je podľa polície "naozaj hazard so životom"

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy