Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Humanitárna pomoc pre Ukrajinu prišla až z Írska. Podieľala sa na nej diváčka TV JOJ
Zdielať na

Humanitárna pomoc pre Ukrajinu prišla až z Írska. Podieľala sa na nej diváčka TV JOJ

SEVERNÉ ÍRSKO / Zuzana je Slovenka, ale dlhé roky žije v Severnom Írsku. Potom, čo si prešla v živote ťažkým obdobím, keď jej pomohli ľudia z mestečka, si povedala, že to raz nejakým spôsobom vráti. Stalo sa. Ako naša stála diváčka zorganizovala zbierku humanitárnej pomoci, ktorá už onedlho odíde z televízie JOJ na Ukrajinu.

Pôvodne to mala byť zbierka mestečka Newry a dvoch ďalších. No na výzvu pani Zuzany o zbierke pre Ukrajinu zareagovali ľudia aj z ďalších častí Severného Írska. Pribúdali ďalšie a ďalšie veci, až toho napokon za 10 dní bolo 900 kilogramov. Nielen oblečenie, ale aj zdravotnícke pomôcky, jedlo či drogéria.

"Sme veľmi malá komunita a je fantastické koľko veľa vecí ľudia darovali, keď sme ich oslovili," povedala Lorna Fitzpatrick. A motiváciu pomôcť mali od prvých momentov, keď sa o vojne, ktorú rozpútalo Rusko na Ukrajine dozvedeli. "Keď sme prvýkrát videli správy a tu desivú situáciu, zlomilo nám to srdce. My tu máme všetkého dostatok. Cítili sme potrebu pomôcť," uviedla Michelle Killen. 

Vďaka pani Zuzane oslovili televíziu JOJ a vyzbieranú pomoc poslali k nám, aby sme ju doručili na Ukrajinu. Veci zo Severného Írska už dorazili do Bratislavy. Spolu s dobrovoľníkmi Viľni volunteri ju doručíme predovšetkým starým ľuďom, invalidom a deťom, ktorí v týchto dňoch museli opustiť ostreľovaný Kupiansk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy