Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
TV JOJ v Turecku: Reportér Rasťo Striško bol pri záchrane 5-člennej rodiny spod trosiek hotela
Zdielať na

TV JOJ v Turecku: Reportér Rasťo Striško bol pri záchrane 5-člennej rodiny spod trosiek hotela

HATAY / Ako sme vás informovali, reportér televízie JOJ Rasťo Striško počas prace v zničených tureckých mestách bol súčasťou záchrany piatich ľudí priamo z trosiek zrúteného hotela v meste Hatay. Tento príbeh bol zrejme najsilnejší, ktorý sme vám priniesli hneď v prvý deň po zemetrasení. Teraz sa môžete pozrieť ako celá záchrana dvoch malých deti a troch dospelých prebiehala.

Reportér išiel so záchranármi pri zrútenom hoteli. Mali pri sebe nosítka. V troskách hotela našli pravdepodobne človeka 24 hodín po zemetrasení sa v ruinách zničeného hotela v meste Hatay ozval detsky hlas v garáži za padnutým betónovým stropom. Jedine svetlo, ktoré dokáže cely priestor osvetliť, je to reportérove, ktoré mal na kamere.

Záchranári začali krompáčom sekať do betónu. Ochranné helmy majú len niektorí. Musia preraziť otvor, cez ktorý sa dostanú aj k dievčatku. ktoré s nimi komunikuje. Od toho okamihu bol ich osvetľovačom a súčasťou záchrannej akcie. Dievčatko zakliesnené v ruinách kričí záchranárom, že tam nie je sama. Za sutinami betónu je s ňou braček, mama dedko aj babka.

O hodinu vysekali dieru k prvému živému. Bol to starší muž. Cez ten istý otvor vybrali staršiu pani. K deťom sa nevedeli dostať. Museli sekať na inom mieste. Hrozilo, že sa strop môže každým úderom krompáča zvaliť celý na nás. Bolo to veľmi nebezpečne.

Ibrahim bol ten, kto s dievčatkom neustále komunikoval. Hovoril, že s deťmi musia vybrať aj ich mamu. Ubehli takmer tri hodiny a cez vysekaný otvor chlapi konečne vybrali prvé dieťa. Volá sa Mahnúda. Potom vybrali hrdinku celého príbehu, malú Sabu. Bol to jej hlas ktorý ste aj vy počuli spod ruin zničeného hotela. Nakoniec zachránia aj ich mamu. Podľa zistení medikov neutrpeli pri zrútení sa časti hotela žiadne vážnejšie zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy