Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bývalého poslanca Dominika Feriho obžalovali zo znásilnenia
Zdielať na

Bývalého poslanca Dominika Feriho obžalovali zo znásilnenia

Zdroj: TASR

PRAHA / Bývalý český poslanec za stranu TOP09 Dominik Feri bol obžalovaný z dvoch znásilnení a jedného pokusu o znásilnenie.

"Štátna zástupkyňa Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 3 podala na Obvodný súd pre Prahu 3 včera obžalobu na jednu fyzickú osobu. Obvinenej osobe je obžalobou kladené za vinu konanie popísané pod tromi skutkami a kvalifikované ako dva dokonané trestné činy znásilnenia a jeden pokus o trestný čin znásilnenia," povedal hovorca pražského Štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala. 

Bývalému poslancovi hrozí desaťročné väzenie, v jednom prípade je stíhaný za znásilnenie 17-ročného dievčaťa. "Vítam, že po takmer dvojročnom čakaní budem môcť súdu predložiť dôkazy dokladajúce moju nevinu," vyjadril sa Dominik Feri. Prebiehajúce konanie doteraz nemohol verejne komentovať, média preto publikovali podľa neho len jednostranné vyjadrenia. Dominik Feri dodal, že to sa čoskoro zmení.

Polícia ho začala vyšetrovať minulý rok, keď Denník N a server A2arm publikovali svedectvá viacerých žien a dievčat, ktoré mal bývalý politik znásilniť alebo sa o to pokúsiť. Feri sa za svoje správanie ospravedlnil, rezignoval na poslanecký mandát a zriekol sa účasti vo voľbách do Poslaneckej snemovne v roku 2020. Odmieta však, že by sa dopustil sexuálneho násilia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy