Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAKA obvinila útočníka zo skalického klubu. Pre TV JOJ sa vyjadril napadnutý spevák
Zdielať na

NAKA obvinila útočníka zo skalického klubu. Pre TV JOJ sa vyjadril napadnutý spevák

BRATISLAVA / Posun v prípade bitky, ktorá sa odohrala v skalickom klube. Prípad si prevzal vyšetrovateľ z Národnej kriminálnej agentúry. TV JOJ má k dispozícii video, na ktorom útočník napadol jedného z hudobníkov. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Agresívny chlap napadol člena kapely priamo na koncerte v Skalici. Muž zaútočil potom ako vyvesili na stôl dúhovú vlajku. Incident gradoval - po slovných útokoch zo strany niekoľkých osôb a lietajúcej fľaši prišiel na rad priamy útok. Adam napokon ešte odohral koncert. Po ňom skončil s dvojitou zlomenou sánkou prevezený zo skalickej nemocnice do Ružinova. V stredu, 14. decembra, ho čaká operácia.

"Národná kriminálna agentúra obvinila z ublíženia na zdraví a výtržníctva počas koncertu v skalickom klube jednu osobu. Malo ísť o osobitý motív voči LGBTQ+ komunite," informuje hovorkyňa policajného prezídia Karolína Barinková. Podľa Adama však útočníkov malo byť podstatne viac. Prezídium Policajného zboru z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov však neposkytuje žiadne ďalšie informácie. 

Nenávistné správy dostal aj jeden z hosťujúcich členov, ktorý vystupoval na koncerte. "Som rád, že Vám niekto napravil tie dúhové papule. Presne tak by som to spravil aj ja, bu******* sk*******. Už o vás nechcem počuť. Príďte vešať vlajky na Považie, odvezú vás v sanitkách, zm*** dúhoví," takto znel komentár určený členovi kapely.

Pre TV JOJ sa vyjadril aj napadnutý spevák Adam

"Hneď ako dohrala Slobodná Európa, sme si na pódiu začali vybaľovať veci. Vybalili sme aj dúhovú vlajku, ktorú sme zavesili na stôl. Dúhovú vlajku vešiame počas našich koncertov od teroristického útoku, ktorý sa udial v Teplárni. Hneď ako sme ju zavesili, tak neďaleko nás pristála sklenená fľaša. Skupinka piatich alebo šiestich mužov na nás začala pokrikovať, aby sme vlajku dali dole, aby sme odišli a že v tomto meste nebudeme hrať. Postupne vychádzali na pódium a zaútočili na nás. Boli sme asi traja, v jednu chvíľu sa nám podarilo brániť, ale potom to už vyeskalovalo. V rámci toho pribehol jeden z mužov a udrel ma zboku, keď som sa nepozeral. Približne 30 sekúnd po útoku som sa pozviechal zo zeme, to už na pódium prichádzala ochranka, ktorá útočníkov začala pomaly vytláčať z pódia a následne aj preč z podniku. Potom sme skončili zvukovú skúšku, odohrali koncert, ktorý trval 30 alebo 40 minút a šiel som na pohotovosť do Skalice, kde som strávil noc a deň na to som šiel na pohotovosť do Bratislavy. Aktuálne som hospitalizovaný v ružinovskej nemocnici s dvojitou zlomeninou sánky a čakám na operáciu, ktorá sa má uskutočniť v stredu, 14. decembra," spomína na udalosť Adam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy