Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálny útok na koncerte pre dúhovú vlajku: Spevákovi zlomili sánku
Zdielať na

Brutálny útok na koncerte pre dúhovú vlajku: Spevákovi zlomili sánku

SKALICA / Agresívni muži napadli kapelu priamo na koncerte v Skalici. Útočníkov rozčúlila dúhová vlajka, ktorú si dali na DJský pult. Spevák skončil so zlomenou sánkou v nemocnici.

K incidentu došlo v sobotu (10.12) približne hodinu pred polnocou. Samotnej bitke predchádzali slovné útoky a lietajúce fľaše smerom na členov kapely. Tí sa agresorov pokúsili vyhnať z pódia, ale to ich ešte viac rozčúlilo a strhla sa bitka. Jednému z hudobníkov vytrhli z ucha náušnicu. Speváka kapely, Adama, udreli silno do tváre.

"Jemu sa zlomila sánka, dokonca na dvoch miestach a v stredu ho dokonca čaká ešte aj operácia," hovorí Patrik, člen kapely BERLIN MANSON. 

Adam to však bezprostredne po bitke nevedel a s kapelou sa napriek krvácaniu rozhodli koncert odohrať. "Lebo sme vedeli, že sú tam ľudia, ktorí prišli na náš koncert a nechceli sme to tak nechať," tvrdí Patrik.

"My sme vlastne nemohli prehrať. Obzvlášť potom, čo sa stalo v Teplárni, že sa ešte viacej eskalujú tieto veci, to je nepochopiteľné pre mňa. Vlajka tam zostane a koncert sa odohrá, lebo takto aspoň porazíme tých ľudí, ktorí pred chvíľou porazili nás, fyzicky," uviedol Dominik, hosťujúci člen kapely. 

"Nás to ako organizátora veľmi mrzí, chceli by sme do budúcnosti spraviť všetko, aby sa niečo takéto neopakovalo," hovorí Pavol Bolebruch, organizátor O.Z. DVERE. 

Je zarážajúce, že od brutálnej dvojnásobnej vraždy pred podnikom Tepláreň na Zámockej v Bratislave prešli dva mesiace, a znova sa odohral útok na ľudí, ktorí vyjadrili podporu LGBTI+ ľudom. 

"Napriek tomu, čo sa stalo na Zámockej, tie útoky sa opakujú, a akceptácia LGBTI+ ľudí na Slovensku je stále veľmi nízka," uviedol Roman Samotný, majiteľ podniku Tepláreň. 

"Bohužiaľ mi to pripadá, že sme sa vrátili 15-20 rokov dozadu k nejakej takej nenávisti voči kedysi dlhým vlasom, teraz vlastne LGBTI+ komunite," hovorí Bolebruch.

"Môžeme potvrdiť, že polícia v Skalici prijala cez víkend trestné oznámenie a prípad preverujeme s podozrením na ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Vzhľadom na vykonávanie prvotných úkonov zatiaľ nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informuje Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. 


       

Súvisiace články

Najčítanejšie správy