Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na viacerých miestach Slovenska zasahovala NAKA. Akcia má súvisieť s Kriminálnym úradom finančnej správy
Zdielať na

Na viacerých miestach Slovenska zasahovala NAKA. Akcia má súvisieť s Kriminálnym úradom finančnej správy

BRATISLAVA / NAKA zasahovala na viacerých miestach Slovenska. Akcia by mala súvisieť s Kriminálnym úradom finančnej správy. Ako prvý túto informáciu priniesol spravodajský portál televízie JOJ.

Podľa informácii TV JOJ, akcia nemá súvisieť len so súčasnými zamestnancami Kriminálneho úradu finančnej správy, ale aj s bývalými zamestnancami. Informácie o zadržaných potvrdila aj Finančná správa. "Môžeme potvrdiť, že v súčinnosti sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly Finančnej správy a NAKA došlo k zadržaniu štyroch ozbrojených príslušníkov Finančnej správy a jedného zamestnanca vo verejnom záujme. Taktiež aj dvoch ďalších civilných osôb. Vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie nemôžeme nateraz poskytovať bližšie informácie," uviedla Martina Rybanská, hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR.

Podľa informácii TV JOJ, by malo ísť o zbrane a náboje, ktoré sa našli u bývalého člena KÚFS. Vyčíslená škoda by mala byť približne 24-tisíc eur. Prípad realizovalo Prezídium policajného zboru, od ktorého sa TV JOJ zatiaľ nepodarilo získať stanovisko. Vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie viac informácii neposkytla ani FS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy