Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Netypické kozľa sa zrejme dostane do Guinessovej knihy rekordov. Pre svoje uši
Zdielať na

Netypické kozľa sa zrejme dostane do Guinessovej knihy rekordov. Pre svoje uši

PAKISTAN / Len za 34 dní na seba strhol takú pozornosť, že jeho popularita vyletela do závratných výšin. Pozornosť médií si užíva ako superhviezda. Niekoľko týždňové kozľa je skutočne unikátne, pre svoj vrodený unikátny hendikep. Práve preň bude zrejme malý capko už čoskoro zapísaný aj v Guinnessovej knihe rekordov. Ukážeme vám, čo z malého Simbu urobilo hviezdu svetového formátu.

Už na prvý pohľad je jasné, že toto rozhodne nie je typické mláďa kozy. Malý Simba sa narodil s neprirodzene dlhými ušami. Keď prišiel na svet mali 48 centimetrov, o 34 dní neskôr už merali 56 centimetrov. Navyše stále rastú. "Dnešným dňom má Simba 34 dní a za ten čas už absolvoval 95 rozhovorov pre lokálne aj medzinárodné médiá. Jeho fotka zdobila titulné stránky novín a časopisov. Nemyslím si, že by bol toto schopný dosiahnuť akýkoľvek športovec, politik, či superhviezda len za 34 dní tak, ako Simba," vyjadril sa majiteľ Simbu, Mohammad Hasan Narejo.

Simba prišiel na svet v pakistanskom Karáči

Netrvalo dlho a stal sa hviezdou médií aj sociálnych sietí. Na internete má tisícky sledujúcich. A hoci jeho hviezda poriadne silno žiari, hviezdne maniere vraj zatiaľ nemá. Jediné, čo ho zaujíma, je jedlo a hra. Žiaľ, pri nej sa mu stávalo, že sa do vlastných dlhokánskych uší zamotal, alebo sa o ne potkol. Jeho majiteľ ale vyriešil aj tento problém. "Ušil som mu špeciálny zamatový postroj, ktorý mu udrží uši tak, aby mohol ľahko behať a hrať sa bez toho, aby si ich zaplietol," opísal majiteľ.

Starostlivý majiteľ ho stráži ako oko v hlave

Na krk mu zavesil amulet, ktorý ho má chrániť pred zlými silami. V prípade, že by sa kozľaťu niečo stalo, má vymyslený plán, ako zachovať jeho jedinečnosť. "Mám v pláne dať zamraziť jeho semeno, pre potreby budúcej umelej inseminácie. Jeho rod teda bude pokračovať," uviedol majiteľ. Či aj potomstvo Simbu bude disponovať nadrozmernými ušami, ťažko predvídať. Svet ale na neho rozhodne nezabudne. Už čoskoro by mali prísť do Pakistanu zástupcovia z Guinnessovej knihy rekordov, aby jeho úchvatné ozdoby zmerali a vyhlásili za najdlhšie kozie uši na svete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy