Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Miesto pátrania označila veštica
Zdielať na

Miesto pátrania označila veštica

SNINA / Zúfalá rodina z Dlhého nad Cirochou už mesiac čaká, že sa ich nezvestný otec a manžel vráti domov. 58 - ročný Štefan odišiel na bicykli a odvtedy po ňom niet ani stopy. Policajti urobili niekoľko pátracích akcií. S dobrovoľníkmi a špeciálne vycvičenými psami sa do terénu vybrali znova. Preverili aj lokality, ktoré udala veštica. Už poznáme aj záver akcie.

Muž je nezvestný už piaty týždeň. Rodine ani najbližším známym sa doposiaľ neohlásil. Z domu odišiel na bicykli a s mobilom. Tie veci síce našli hneď pri prvej pátracej akcii, no po mužovi nebolo ani stopy. "Pátracia akcia prebieha v katastrálnom území obce Dlhé nad Cirochou ako aj na iných miestach podľa vyhodnotenia operatívnej situácie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

Podľa zdroja TV JOJ sa teraz opierali aj o informácie, ku ktorým sa dostali prostredníctvom veštice. "Vylúčime sektory, ktoré sa už prešli a potom si zvolíme nové, ktoré máme vytipované. Máme alternatívne info, ktoré tiež budeme preverovať. Miesto, ktoré tá pani označila, skaly nejaké, kamene, čo ona spomínala," uviedol veliteľ pohotovostného pátracieho tímu, Juraj Pulščák. Muža sa vydalo hľadať asi 50 ľudí. "Bolo zvykom aj za mladších čias, že keď sa dačo stalo, tak ľudia sa dali dokopy. Je to síce smutné, ale treba dať bodku za smutným prípadom," vyjadril sa jeden z dobrovoľníkov z obce Dlhé nad Cirochou, František Chvostaľ. 

"Do akcie je nasadený maximálny možný počet príslušníkov služby poriadkovej a kriminálnej polície,  pátranie je za prítomnosti a pomoci služobných psov," uviedla hovorkyňa. Pri prvej pátračke využili dron, vrtuľník z letky ministerstva vnútra s termovíziou. Teraz je už ale technika zbytočná. Spoliehajú sa hlavne na služobné psy a na ľudí. "Je možnosť, že sa zatúlal, chce mať pokoj. Môže byť, že sa o niekoľko týždňov, mesiacov sám vráti domov, to by sme chceli," vyjadril sa veliteľ Juraj Pulščák. Ani najnovšia akcia pátranie neuzavrela. Nezvestného 58 -ročného Štefana sa nájsť nepodarilo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy