Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štyri roky bola Tereza väznená v Pakistane za pašovanie drog, teraz je konečne doma
Zdielať na

Štyri roky bola Tereza väznená v Pakistane za pašovanie drog, teraz je konečne doma

ČESKÁ REPUBLIKA / Tereza Hlůšková, ktorú v Pakistane odsúdili za pašovanie drog, je už doma. Potvrdil to europoslanec Tomáš Zdechovský, ktorý Tereze a jej rodine pomáhal po celú dobu, čo bola uväznená.

Štyri roky čakala na okamih, kedy sa vráti do svojho rodného Uherského Hradiště. "Dostala cestovnú doložku a môžem potvrdiť, že odcestovala z Pakistanu a priletela do Českej republiky," informuje europoslanec Tomáš Zdechovský. 

Informáciu o tom, že Tereza je už na ceste domov, prinieslo ministerstvo zahraničných vecí v Českej republike. "Češka, ktorej sme poskytovali konzulárnu pomoc, opustila koncom minulého týždňa Pakistan," tvrdí Aneta Kovářová, zástupkyňa hovorkyne ministerstva zahraničných vecí. Tereza mala letenku na sobotu, pár dní predtým za ňou bol otec, aby jej pomohol s balením. Súd dokonca zamietol odvolanie colníkov, ktorí ju v krajine držali tri mesiace po prepustení a už nič nebránilo návratu domov. "V súčasnej dobe si môže robiť, čo chce. To znamená, že proti nej v Českej republike, ani nikde inde nebude vznesené žiadne obvinenie," tvrdí Tomáš Zdechovský. 

V kufri jej našli heroín 

V januári 2018 jej colníci na letisku našli v batožine heroín za 20 miliónov českých korún. Tvrdila, že jej ho niekto podstrčil, no dostala 8 a pol roka natvrdo. Tereza sa odvolala a po štyroch rokoch si vybojovala slobodu. Podľa odborníkov to nebude mať po psychickej stránke ľahké. "Pokiaľ tam bola štyri roky, tak si zažila dosť traumatických situácií a myslím si, že sa s nimi bude pomerne dlho vyrovnávať," informuje psychológ Karel Humhal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy