Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Češka Tereza Hlůšková, odsúdená v Pakistane za drogy, bola zbavená obžaloby
Zdielať na

Češka Tereza Hlůšková, odsúdená v Pakistane za drogy, bola zbavená obžaloby

Archívna reportáž

PAKISTAN/ČESKO / Češka Tereza Hlůšková (25), ktorú zadržali za pašovanie drog na medzinárodnom letisku v Láhauri, bola zbavená obžaloby. Českému veľvyslanectvu v Pakistane to telefonicky oznámil advokát Hlůškovej, informovala hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí ČR Eva Davidová. Prvý o tejto udalosti informoval český denník Blesk.

​9 kilogramov heroínu v batožine modelky

Pakistanskí colníci zadržali Hlůškovú v januári 2018 na medzinárodnom letisku v Láhauri s deviatimi kilogramami heroínu. V marci 2019 bola mladá Češka odsúdená k trestu odňatia slobody na dobu 8 rokov a 8 mesiacov, taktiež aj k pokute. V apríli tohto roku sa voči verdiktu odvolala a súd jej podľa jej právnika v súčasnosti dal za pravdu.

Zadržovaná Češka od začiatku tvrdí, že do Pakistanu prišla ako modelka a niekto jej heroín do kufru podstrčil

"Hlůšková bola odvolacím súdom v Láhauri zbavená obžaloby a mala by byť prepustená po vyhotovení rozsudku, odhadom v rozmedzí niekoľkých dní," povedal právnik Hlůškovej, podľa dnešného vyjadrenia Davidovej, českému veľvyslanectvu v Pakistane. "Konzulárny odbor preveruje možnosti transportu," dodala hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí ČR. 

Astronomická hodnota zadržaných drog na čiernom trhu

Pakistanský spravodajský portál UrduPoint už predtým uviedol, že drogy, ktoré Češka prevážala, by na čiernom trhu mali hodnotu 150 miliónov pakistanských rupií, čo je viac ako 750-tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy