Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrôza v USA: Auto vrazilo do predvianočného sprievodu. Päť ľudí zomrelo, medzi zranenými aj deti
Zdielať na

Hrôza v USA: Auto vrazilo do predvianočného sprievodu. Päť ľudí zomrelo, medzi zranenými aj deti

USA / V americkom meste Waukesha vrazilo do ľudí počas predvianočného sprievodu auto. Najmenej päť osôb prišlo o život a viac ako 40 utrpelo zranenia. Na sociálnych sieťach o tom informovali predstavitelia mesta s tým, že stále zbierajú informácie.

​Polícia vzala do väzby jednu podozrivú osobu a spolu s ministerstvom spravodlivosti štátu Wisconsin prípad vyšetruje, uviedol miestny policajný náčelník Dan Thompson.

Incident počas sprievodu, na ktorom sa zúčastnili aj deti a seniori, zaznamenali mestské živé vysielanie aj svedkovia telefónmi. Na jednom z videí je vidno ako SUV prerazilo barikády a počuť možno aj zvuk niekoľkých výstrelov. Thompson vysvetlil, že miestny policajt strieľal v snahe zastaviť auto, ale či zasiahol vodiča, neuviedol.

Hovorkyňa milwaukeeskej arcidiecézy Sandra Peterson uviedla, že medzi zranenými sú katolícky kňaz, viacero farníkov aj žiaci katolíckej školy vo Waukeshi. Waukeshský školský okrsok pre incident v pondelok zrušil vyučovanie a na svojej webstránke uviedol, že pre jeho žiakov a zamestnancov budú dostupní poradcovia.

Incident vo Waukeshi, ktorá sa nachádza na západnom predmestí Milwaukee, sa stal počas tradičnej prehliadky, ktorú sponzoruje mestská obchodná komora a koná sa vždy v nedeľu pred Dňom vďakyvzdania. Cez víkend sa konal už jej 59. ročník.

Wisconsinský guvernér Tony Evers sa v spojitosti s incidentom vyjadril, že s manželkou Kathy sa modlia za Waukeshu, za „všetky deti, rodiny a členov komunity, ktorých postihol tento nezmyselný čin“.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy